6724 Szeged, Kátay utca 23. +36-70/292-8580 info@redzonesport.hu

Balogh Zsolt: A szezon során láttam, milyen fontos Kornél munkája

A RedZone Sport a sportolók teljesítménynövelésére specializálódott, ezért büszkék vagyunk rá, hogy több válogatott klasszis is hozzánk jár edzeni. Sorozatunkban őket kértük meg, meséljenek a nálunk végzett munkáról. Az első részben Balogh Zsoltot, a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapatának korábbi, a Grundfos Tatabánya jelenlegi válogatott átlövőjét, EHF-kupa-győztes, magyar bajnok és kupagyőztes játékost kérdeztük.

– Mióta jársz hozzánk?

– Amikor 2012-ben Szegedre igazoltam, egy közös barátunkon keresztül ismerkedtem meg Bubori Kornéllal, így a RedZone nyitásakor egyből elkezdtem a régi helyre járni. Aztán amikor tavaly ő lett a szegedi kézilabdacsapat erőnléti edzője, napi szintűvé vált a közös munka. A nyári szünetben egyénileg készültem, immár a RedZone 2.0 új termében, és futni is jártam a ligetbe, hogy tökéletes formában kezdhessem az idényt.

– Milyen jellegű edzéseket végzel nálunk?

– Általában egyedül megyek Kornélhoz, de voltam már Bodó Ricsivel párban is. A cél a formában tartás, ezt köredzésekkel érjük el, amellyel a teljes testet, minden testrészt átmozgatunk. Igazából én csak odamegyek a megbeszélt időpontra, és megcsinálom, amit Kornél „kiszab” rám. Mivel ő a szakember, megbízom abban, amit mond. Azt a szezon során láttam, hogy milyen fontos a munkája, neki köszönhetően a regenerációban nagyot lépett idén előre a MOL-PICK Szeged.

– Élsportolóként mennyire fáradsz el egy RedZone-os edzésben?

– Elég rendesen… Nem csak átmozgatjuk a testet, komoly munkát végzünk. A 45-50 perces, intenzív edzés úgy lett összerakva, hogy ne „haljak meg” a végére, de azért érezze a testem, hogy milyen munkát végeztünk. Csak így van értelme!

A blogbejegyzés az ATP Szövegírás segítségével valósult meg!