A mozgás ugyanolyan alapvető szükségletünk, mint a táplálkozás vagy az alvás. Belső késztetésünk, hogy mozgásigényünket kielégítsük, hiszen enélkül a szervezet nem tud optimálisan működni. Az edzésről vallott alapvető elképzelésünk, hogy először tudni kell JÓL mozogni. Újra meg kell tanítanunk a szervezetet arra a tudásra, amit már egyszer megszereztünk gyerekkorunkban a mozgásfejlődés során. Az ülőéletmód, a korábbi sérülések vagy a nem szakszerűen tervezett, egyoldalú edzésterhelés erodálja mozgásunk minőségét. Az egészség megőrzésének, a sérülések elkerülésének első lépése a megfelelő mozgásminőség helyreállítása.

Gray Cook amerikai edző, gyógytornász szavaival:
„Move well, then move often”
Mozogj jól, azután mozogj gyakran!

Ezért a felelősségteljes edzéstervezés először a mozgás minőségére helyezi a hangsúlyt és erre épül rá a vendég egyéni céljait sikeresen megvalósító zsírégető, kondicionáló vagy izomépítő edzés.

A RedZone hiánypótló szerepet kíván betölteni a szegedi sportban. Várunk minden olyan felnőtt vagy utánpótláskorú sportolót, aki személyre szabott, minőségi kondiconális edzést szeretne sportági edzésmunkája kiegészítésére. Emellett modern szemlélet alapján működő rehabilitációs munkát kínálunk a különböző sportsérülések gyorsabb és eredményesebb leküzdésére. A legújabb technikák lehetővé teszik a mihamarabbi, fájdalommentes visszatérést a sportba vagy a hétköznapi életbe.

A tudatos táplálkozást ezen területen sem lehet elhanyagolni, hiszen étkezésünk komoly hatást gyakorol a gyulladások csökkentésére. A sportolók körében az izomrost szakadás mellett gyakori az ínsérülés is, melynek regenerációs ideje hosszú, így annak megelőzése fontos feladatunk.