6724 Szeged, Kátay utca 23. +36-70/292-8580 info@redzonesport.hu

Bemutatkozás

Kik vagyunk?

A mozgás ugyanolyan alapvető szükségletünk, mint a táplálkozás vagy az alvás. Belső késztetésünk, hogy mozgásigényünket kielégítsük, hiszen e nélkül a szervezet nem tud optimálisan működni. Az edzésről vallott alapvető elképzelésünk, hogy először tudni kell jól mozogni. Újra meg kell tanítanunk a szervezetet arra a tudásra, amit már egyszer megszereztünk gyerekkorunkban a mozgásfejlődés során. Az ülő életmód, a korábbi sérülések vagy a nem szakszerűen tervezett, egyoldalú edzésterhelés erodálja mozgásunk minőségét. Egy hibás mozgásmintát akár egy nem szakavatott szem is észre vehet. A mi edzőink ezekre a diszfunkciókra tudják a megoldást. A modern, komfortos életmód nem járul hozzá, a panaszmentes, egészséges, hosszú élethez. Célunk, hogy ne csak az élet hosszát növeljük, hanem az egészségben, boldogságban töltött órák számát is, azaz az életminőséget. Ennek a szemléletnek megfelelő első lépés a mozgásminőség helyreállítása később kondicionálása.

Mit csinálunk?

Erős alapot építünk. Aki hozzánk jár edzeni azt, mi sportolónak tekintjük. Ha sportoló vagy akkor olyan erős bázisra van szükséged, ami hosszútávon lehetőséget biztosít a sérülés mentes edzésekhez, teret adva a folyamatos fejlődéshez. Az edzéssel különböző rendszereket túlterhelünk, majd ezeket hagyjuk regenerálódni. Ez a folyamat járul hozzá ahhoz, hogy adaptálódni tudj az elvégzett munkához. Így olyan kapacitások, tartalékok fognak keletkezni, amiket a hétköznapi élet során fogsz tudni kamatoztatni. Tehát fejlődsz.

Ezeket a kompetenciákat nem adják ingyen, ezért tenni kell. Ahhoz, hogy hosszútávon is jól fenttartható kondíciót építsünk ki, azért rendszeres, jól felépített edzésekre, mozgásra van szükség.

Miért válassz minket?

Segítünk jobb, ellenálóbb, sikeresebb sportolóvá válni. Ez nem egy egyszerű feladat. Alaposan átgondolt, tervszerű, egyéni igényekhez, erősségekhez és gyengeségekhez igazodó edzésmunkára van szükség. A célkeresztben mindig is az egyéni igények állnak. Emellett holisztikus felfogásunk révén egyéb, az életszínvonal javulását szolgáló tanácsokkal látunk el, amiket szintén fontosak tartunk a közös munka során. Egy olyan hosszantávon is fenttartható program átadása a célunk, amivel nem csak 1-2hétre szól, hanem teljes szemléletmódváltásban szeretnénk segíteni. Minden ember más, másképp mozog és másképp reagál az ingerekre. Mindenki önmagához mérten kell, hogy fejlődjön, saját programja mentén. Mi ezt állítjuk össze, tanítjuk meg és végezzük el közösen. Az edzés célja nem az, hogy halálosan elfáradj, az sem, hogy őrült magas pulzuson végezz önveszélyes feladatokat, majd napokig legyél mozgásképtelen. Az edzés célja, hogy az megfelelő dózissal érd el az optimális hatást. A mennyiséget minden esetben megelőzi a minőség.