6724 Szeged, Kátay utca 23. +36-70/292-8580 info@redzonesport.hu

Bemutatkozás

Kik vagyunk?

A RedZone hiánypótló szerepet kíván betölteni a szegedi sportban. Várunk minden olyan felnőtt vagy utánpótláskorú sportolót, aki személyre szabott, minőségi kondicionális edzést szeretne sportági edzésmunkája kiegészítésére. Emellett modern szemlélet alapján működő rehabilitációs munkát kínálunk a különböző sportsérülések gyorsabb és eredményesebb leküzdésére. A legújabb technikák lehetővé teszik a mihamarabbi, fájdalommentes visszatérést a sportba vagy a hétköznapi életbe.

A mozgás ugyanolyan alapvető szükségletünk, mint a táplálkozás vagy az alvás. Belső késztetésünk, hogy mozgásigényünket kielégítsük, hiszen enélkül a szervezet nem tud optimálisan működni. Az edzésről vallott alapvető elképzelésünk, hogy először tudni kell jól mozogni. Újra meg kell tanítanunk a szervezetet arra a tudásra, amit már egyszer megszereztünk gyerekkorunkban a mozgásfejlődés során. Az ülőéletmód, a korábbi sérülések vagy a nem szakszerűen tervezett, egyoldalú edzésterhelés erodálja mozgásunk minőségét. Az egészség megőrzésének, a sérülések elkerülésének első lépése a megfelelő mozgásminőség helyreállítása.

Mit csinálunk?

Alapot építünk. Egy sportoló, bármilyen szakágban szerepel, számos mozgásos készséggel kell, hogy rendelkezzen. Ezek nem egyszerűsíthetők le az adott sportág speciális mozgásanyagára – sokrétű képzettségre van szükség a maximális teljesítmény eléréséhez. Kondicionális szempontból egy élsportolóval szemben elvárás, hogy erős, gyors és jó állóképességű, hosszú távon folyamatosan terhelhető és sérülésekkel szemben ellenálló legyen. Ezeket a képességeket nem kapjuk ingyen, nem szerezhetők meg egyoldalú sportági edzésmunkával, viszont jól átgondold, tervezett erőnléti edzéssel fejleszthetőek.

A már gyerekkortól széleskörű képzést kapó sportoló stabil, ebből adódóan hatékonyabban közöl erőt, robbanékonyabb, a párharcokban sikeresebb. Ezen túl a stabilitás kínál alapot a megfelelő mobilitás eléréséhez, ami a mozgásminőség egyik mérföldköve és a sérülések megelőzésének kritikus pontja. Ha az alapot megépítettük, a kondicionális képességek és a sportági technika könnyebben fejleszthető, jobban integrálódik, így a sportoló képes lesz hosszú távon folyamatosan magas színvonalon teljesíteni.

Miért válassz minket?

Segítünk jobb, ellenállóbb, sikeresebb sportolóvá válni. Ezek egyike sem könnyű feladat. Alaposan átgondolt, tervezett, egyéni igényekhez, erősségekhez és gyengeségekhez igazodó edzésmunkára van hozzá szükség. A legfontosabb szempont a sérülések kockázatának minimalizálása – meglepően hangzik, de ezért is rengeteget kell dolgozni. Ezután lehet csak a gyorsaság, robbanékonyság, erő és állóképesség fejlesztésén gondolkodni.

Minden sportoló más, máshogy mozog, másként alkalmazkodik a munkához, ezért ahhoz, hogy a legtöbbet tudja kihozni magából, nem elég a csapattal közösen elvégzett edzés. Önmagához mérten kell fejlődnie, saját program mentén, ezt állítjuk össze, tanítjuk meg és végezzük el közösen.

Ha a felgyorsult világunkra jellemző problémákra gondolunk – mozgásszegény életmód, helytelen testtartás, alul- és túlműködő izmok egyensúlya –, akkor szintén adódik a kérdés: milyen edzésre van szükségem a problémák leküzdésére? Olyan mozgást kell végezned, ami a hétköznapok során – lépcsőzés, cipekedés, felállás – is kihívások elé állít. Ezeket a mozgásokat kell korrigálni, helyesen végrehajtani, majd kondicionálni, amelyhez megfelelő eszközökre, környezetre és szakértelemre van szükség. Ezt mind megtalálod nálunk.