6724 Szeged, Kátay utca 23. +36-70/292-8580 info@redzonesport.hu

Dmitrij Zsitnyikov: Még soha nem csalódtam a RedZone-ban

A RedZone Sport a sportolók teljesítménynövelésére specializálódott, ezért büszkék vagyunk rá, hogy több profi sportoló is hozzánk jár edzeni. Sorozatunkban őket kértük meg, meséljenek a nálunk végzett munkáról. Ezúttal Dmitrij Zsitnyikovot, a MOL-PICK Szeged orosz válogatott, hatszoros orosz és egyszeres magyar bajnok kézilabdázóját kérdeztük.

– Mit tartasz a RedZone legnagyobb előnyének?

– Számomra az a legnagyobb plusz, hogy a klubban ki tudok törni a napi rutinomból, így változatosabbá válik a munka. De ez persze mit sem érne, ha nem lenne ennyire profi az edzői csapat, akivel együtt dolgozhatok minden alkalommal.

– A világ egyik legjobb csapatában kézilabdázol. Ilyenkor is szükség van a különmunkára?

– Persze! Az edzéseken a kézilabda játssza a főszerepet, nem jut minden alkalommal idő az erőnlét fejlesztésére. Egyszerre játszunk a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában, hosszú a szezon, amely során elkerülhetetlenek a kisebb sérülések. Ezekből pedig nem mindegy, mennyi idő alatt épül fel az ember, hiszen folyamatosan követik egymást a fontos meccsek. A csapattal is végzünk erőfejlesztést, de ez nem lehet egyszerre minden játékos számára ugyanannyira hatékony, ilyenkor kell pluszmunkát végezni. Hozzátenném, ez az első csapatom, ahol van kifejezett erőnléti edző, és ahol van lehetőség ilyen jellegű különmunkára.

– Melyek a kedvenc gyakorlataid?

– Minden attól függ, mennyi időnk van egy alkalommal készülni. Legtöbbször az izmok mobilizációjára fókuszálunk a RedZone-ban, és ha belefér, az erő és a sebesség fejlesztésével is foglalkozunk. A legjobban a lábaim sebességének és rugalmasságának javításán szeretek munkálkodni, a kézilabdában ez az egyik legfontosabb alkotóelem.

– Látod magadon a fejlődést?

– Igen, ez folyamatos. Nyugodtan állíthatom, hogy még soha nem csalódtam a RedZone-ban.

A blogbejegyzés az ATP Szövegírás marketing szövegírói segítségével valósult meg.