6724 Szeged, Kátay utca 23. +36-70/292-8580 info@redzonesport.hu

„Mozgáskoordinációban és erőnlétben fejlődtek nagyot a gyerekek”

Kibővítettük a Vendégszemmel elnevezésű sorozatunkat, amelyben ezentúl olyan csapatokat is bemutatunk, amelyek fontosnak érezték, hogy a sportági edzéseik mellett különmunkát végezzenek a RedZone Sportban. Ilyen a Forma Tánciskola Szeged is, amelynek vezetője, Balogh Csongor beszélt a tapasztalatairól.

– A táncpartneremmel, Szabó Anitával rendszeres résztvevői voltunk a standard táncok világbajnokságának, a döntőkben viszont rendszeresen azt vettük észre magunkon, hogy elfáradunk a végére. Voltunk ötödikek, negyedikek, harmadikok, de az áttörés nem sikerült. Amikor kiderült, hogy Magyarországon, közelebbről Kisteleken rendezik majd a 2017-es világbajnokságot, elkezdtünk gondolkozni azon, hogyan érhetnénk fel a csúcsra. Ekkor ismerkedtünk meg Bubori Kornéllal, majd másfél éven át jártunk hozzá személyi edzésre, aminek megi is lett az eredménye: világbajnokok lettünk – mondta a kezdetekről Balogh Csongor, aki azóta is rendszeresen jár a RedZone-ba, több edzőnkkel is dolgozott már együtt.

A Forma Tánciskola Szegedben összesen ötven táncos mozog rendszeresen, az életkor vegyes, 6 és 66 között mozog. Azokkal, akik versenyszerűen sportolnak, közel három éve Bubori Kitti foglalkozik rendszeresen. Hetente kétszer a tánciskolában tart csoportos órát, emellett a párosok önállóan is járnak a RedZone-ba.

„Mint a mozgás egyéb területein, úgy az erőnléti edzésekkel kapcsolatban is szeretnénk a legjobbat nyújtani tanítványainknak, így esett választásunk a RedZone Sportra, ahol a sportolók teljesítménynövelésére specializálódtak, és ahol szó szerint bajnokok edzenek. Kitti edzőként a legfontosabb feladatának azt tartja hogy megtanítsa a vendégeknek, hogyan tudnak helyesen, jól és élvezettel mozogni. Számára ez nem egy feladat, hanem maga az élet. Ezzel a szemlélettel tanít, és szeretné, ha az utánpótlásunk is így tekintene a mozgásra” – olvasható a méltatás Kittiről a Forma Tánciskola oldalán. Ehhez Csongor is csatlakozott.

– Egyértelműen látszik az előreképés. Elsősorban mozgáskoordinációban és erőnlétben fejlődtek nagyot a gyerekek – tette hozzá. És hogy miért szeretik Kitti óráit?

„Foglalkozásain nagy hangsúlyt kap az erőnlét fejlesztése, a mobilizáció és tartásjavítás. A táborok során közkedvelt program a jóga, amely remekül fejleszti a koncentrációt, az egyensúlyt, és nem utolsó sorban segíti a regenerációs folyamatokat. Kitti szereti látni, ahogy edzésről edzésre fejlődnek a diákok, bizalommal fordulnak felé, élvezik a sportot és nyitottak minden új dologra, legyen az bármilyen nehéz is.”

A blogbejegyzés az ATP Szövegírás segítségével valósult meg.