Ötéves lett a RedZone Sport

Öt évvel ezelőtt, 2015. március 16-án nyitott Szegeden a RedZone Sport, amelyről nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a város egyik kedvenc funkcionális edzőterme, a világklasszis profik és a hobbisportolók találkozóhelye lett. A születésnap alkalmából Bubori Kornél, a RedZone Sport vezetője tekintett vissza erre az időszakra.

– Milyen körülmények között jött létre öt éve a RedZone Sport?

– Egy esti teázás alkalmával Dlusztus András barátommal beszélgettünk arról, hogy ki milyen szemléletben képzelné el az utánpótlás és az élsport felkészítését, de szóba kerültek a személyi edzés gyakorlatai is. Arra jutottunk, hogy Szegeden nincs olyan edzőterem, olyan felszereltséggel, olyan edzőkkel, olyan szemlélettel, amire mi gondolunk. Azt nem tudhattuk, hogy jó-e vagy sem, amit vizionálunk, csak annyit érzékeltünk már akkor, hogy ami a fejünkben van, az egy kicsit más, mint az addigiak. Ekkor született meg egy saját edzőterem ötlete. Először álomnak tűnt az egész, de egyre többet és többet beszéltünk róla. Helyszínt kerestünk, számolgattunk, terveztünk, beszélgettünk, gondolkoztunk, majd 2015. március 16-án megnyitott a RedZone Sport. A mai napig nagyon jó érzés erre az időszakra visszagondolni.

– Mi volt a célotok vele?

– Az elsődleges célt úgy fogalmaztuk meg, hogy legyen Szegeden egy „koszos, eldugott” kis edzőterem, ahol az élsportolótól a hobbisportolón át mindenki megtalálja a számítását. Nem akartunk semmi „extrát”, hangos, látványos dolgokat. Egyszerűen csak dolgozni akartunk, nyugodt körülmények között az általunk megálmodott helyszínen, és fejlődni, többé válni napról napra.

– Hogyan alakult, változott a hely, a közönség?

– A legnagyobb átalakulás az előző év nyarán történt, már ami a helyszínt illeti. A közönségünk összetételében nincs változás. Nem egy vendégünk a nyitás óta hozzánk tartozik. Erre nagyon büszke vagyok, mert számukra az életük részévé vált a RedZone Sport. Jó visszacsatolás számunkra, hogy jó úton járunk. Tíztől hatvan éves korig továbbra is meg tudják találni a fiúk, lányok, férfiak és nők a megfelelő mozgásformákat a termünkben.

– Miben fejlődtetek a legtöbbet?

– Folyamatos fejlődésre törekszünk minden egyes nap. Ez elvárás mindenkitől, aki a RedZone Sportban dolgozik, teljesen mindegy, hogy edzőként vagy recepciósként. Az edzőink a legszínvonalasabb előadásokra, képzésekre jutnak el. A költözéssel az eszközparkunk is profibbá vált. A humán forrásunk is bővült, így a háttér is fejlődésben van. Jelen pillanatban szerintem minden adott ahhoz, hogy minőségi munkát lehessen végezni a teremben. Engem ez a folyamatos fejlődés éltet, és természetesen a jövőre nézve is vannak már a terveink, amivel az előrelépés garantált.

– Az öt év alatt sikerült minden célt megvalósítani?

– Nem jellemző egyik nálunk dolgozóra sem, hogy elkényelmesedjen, vagy hátra dőljön. Remek közösséget alkotunk, ha valakivel ez előfordulna, figyelmeztetjük a másikat, hogy ennél többre képes. Ha nagy célokat szeretnél elérni, akkor nagyobb nyomást kell magadra helyezni. Az alapcélokat, elvárásokat szerintem teljesítette a terem az elmúlt öt évben, de mindig van feljebb. Az a nagyszerű a csapatban, hogy természetesen tudják az elvárásaimat, de a belső motivációjuk még magasabb, ezzel megkönnyítik a dolgomat.

– Hogyan képzeled el a helyet újabb öt év múlva?

– Ez egy jó kérdés. Természetesen továbbra is vannak álmaink. Személy szerint nekem is vannak, de ezt nem szeretném még elmondani. Nem szeretek a levegőbe beszélni, helyette inkább tenni érte. Öt év pedig nagyon hosszú idő, sok minden történhet. Jobb, ha arra koncentrálunk, hogy holnap jobbak legyünk, mint ma voltunk. Ha ez így lesz, akkor öt év múlva nagyon komoly dolgokról fogunk tudni beszélgetni. Ehhez viszont meg kell maradnunk annak, amik most vagyunk, és alázatosan dolgozni tovább a vágyainkért.

A blogbejegyzés az ATP Szövegírás segítségével valósult meg. Itt találod őket!