6724 Szeged, Kátay utca 23. +36-70/292-8580 info@redzonesport.hu

Szinte mindenben sikerült megújulnunk

– Alapos előkészítő munka után nyitott az új terem. Miért volt szükség a költözésre?

– A váltást az egyre nagyobb érdeklődés indokolta, amelyet a sportolók és a nem sportoló vendégek részéről is éreztem. Szerettünk volna szintet lépni az eszközparkunk terén is, amit az előző termünk nem tett lehetővé. Elértünk egy bizonyos szintet minden tekintetben, ahonnan a következő lépéseket csak egy nagyobb teremben tudjuk megtenni. Most, hogy ez megvalósult, rajtunk, edzőkön a sor!

– Nagyobb alapterülethez több lehetőség jár. Miben más, mivel több az új hely?

– Szinte mindenben sikerült megújulnunk. Pár dolgot már említettem, de amit még kiemelnék, hogy recepciós hölgyek fogadják majd a vendégeinket. Az előtérben mindenki elfogyaszthatja a táplálékkiegészítőjét, pihenhet egyet, de akár egy kávéval is hangolódhat az edzésre. A munkafelület több mint kétszeresére növekedett, illetve a burkolatváltás is a minőség javulását szolgálja.

– Szakmailag építettetek be új elemeket, módszereket?

– A legkisebb változás szakmai téren történt. Ugyanabban a szemléletben folytatjuk a munkát, aminek fő célja vendégeink életszínvonalának javítása, teljesítményük fokozása. Az eszközparkunkat teljesen lecseréltük, tehát a szemlélet a régi, de az edzői lehetőségek tárháza kibővült. A legmodernebb eszközök fogják a napi munkában segíteni sportolóinkat.

– A csapat maradt a régi, tele fiatal személyi edzőkkel. Minek köszönheti a RedZone, hogy Szeged egyik legnépszerűbb termévé vált?

– Erre egyszerű a válasz: a napi munkának, amivel jobbá tesszük az emberek mindennapjait. A jobb, gazdaságosabb, könnyebb, gyorsabb mozgás megkönnyíti vendégeink életét. Ezeket az előnyöket tapasztalják a hétköznapok során, ami jó visszacsatolás számunkra is. Továbbra is szem előtt tartjuk a mondást: mozogj jól, majd mozogj gyakran.

– Milyen speciális gépeket, módszereket alkalmaztok?

– A gépekben kevésbé hiszünk, inkább gondolkozunk alapvető mozgásformákban mindhárom síkban. De persze a már jól ismert Keiser márka eszközei közül hattal is lehet találkozni nálunk. A levegő-ellenállással működő gépek pontosabb terhelést, könnyedebb mozgást, mérhető teljesítményt tesznek lehetővé. A Woodway Curve nevű futópadja pedig motor nélkül működik, ami a futástechnika helyes kialakításában, illetve az interval edzések során nélkülözhetetlen.

– Szeged élsportolóinak körében kifejezetten népszerű a terem. Kinek ajánlod a RedZone kínálatában található edzéseket?

– A RedZone Sport a sportolók teljesítménynövelésére specializálódott. Szívügyem az utánpótlássport: olyan kiegészítést nyújtunk a fiataloknak sportágtól függetlenül, amit a későbbi időszakban tudnak majd kamatoztatni, amikor a teljesítményleadásról beszélhetünk. Biológiai életkoruknak megfelelő képzést kapnak nálunk, legyen szó erőről, gyorsaságról, koordinációról, stabilizációról.

– Mi az, amit biztosan elér az a vendég, aki rendszeresen jár hozzátok, és elvégzi a gyakorlatokat?

– Nem az a terem vagyunk, ahol első számú cél, hogy a strandon vagy a tükörben jól mutassunk. Sokkal inkább korrigáljuk a mozgáshibákat, visszaadjuk az élményt, hogy a test teljes mozgástartományban képes mozogni. Ha ez megvan, akkor erőedzéssel az izmokat fejlesztjük, az energiarendszer terhelése során pedig a szívet és a keringési rendszert építjük. Ezektől a testzsír csökken, de a megjelenés csupán mellékhatása, nem pedig célja az edzéseinknek.

A blogbejegyzés az ATP Szövegírás segítségével valósult meg!