6724 Szeged, Kátay utca 23. +36-70/292-8580 info@redzonesport.hu

Edzéseink

Személyi edzés

A lehető legoptimálisabb módja, hogy a célod elérése érdekében tegyél. Egy mozgásminta szűrés után, minden edzésen azon dolgozunk, hogy közelebb kerülj a vágyadhoz. 
Komplex megközelítése az edzésnek, hogy az összes képességeid fejlesztésén dolgozunk, mert csak így tudsz egészséges, kiegyensúlyozott életet élni.
Olyan környezetet teremtünk, ahol neked nincs más dolgod csak rád felépített gyakorlatokat elvégezni, az edzések közötti időszakban pedig megfogadni az edződ tanácsait, tippjeit. Az edzéssel még nem ért véget a „szolgáltatásunk” segítünk megtervezni a maradék 23 órádat is, hogy még hatékonyabb válasszal reagálj az elvégzett munkára.  

Csoportos edzés

Jó hangulatban, nagyobb létszámban, modern megközelítésben, hatékony gyakorlatokkal tudsz tenni céljaidért. Teljes testet kondicionáljuk, tehát alsó és felső testtel is végezni fogsz toló és húzó mozgásokat. De cipelni fogsz súlyokat is, 20-30m-en át futni is fogsz, szánt fogsz tolni és húzni.
Könnyített és nehezített gyakorlatokat is van lehetőséged választani, így, ha rutinosabb sportoló vagy akkor is megtalálod a saját nehézségi szinted, de akár kezdőként is csatlakozhatsz hozzánk.

Sportolók felkészítése

A megnövekedett teljesítmény kényszer, jobban felkészített sportolót követel. Teljesen mindegy, hogy milyen sportot, milyen szinten űzöl, ha jobb eredményekre vágysz, akkor ki kell egészítened a sportági edzéseidet.
Felnőtt korban a sport egy komoly versengés. Az fog jobb eredményt elérni, aki többet tesz érte. Ha abba a top 1%-ba szeretnél tartozni, akkor olyat kell tenned, amit a maradék 99% nem tesz meg.
Termünk erre specializálódott. Eszközeink, módszereink, edzőink tökéletesen alkalmasak arra, hogy téged gyorsabbá, erősebbé, állóképesebbé, mobilabbá, stabilabbá tegyenek. Ezzel csökkentve a sérülések esélyét, így több időt tudsz a pályán tölteni, illetve növelve a teljesítő képességedet.
Eddig is komplex módon közelítettük meg az edzést, de újdonságként a kognitív fejlesztésre is hangsúlyt fektetünk. A jó döntéshozatal, akár nyomás alatt, fáradtan kiemelten fontos része az élsportnak.

Utánpótlás-sportolók felkészítése

Ellentétben a felnőtt élsporttal, még nem a kiugróan magas eredmények hajszolásáról szól. Sokkal inkább szól, a későbbi eredmények megalapozásáról.
Ehhez viszont elengedhetetlen a sportági mozgások kiegészítése, egy széles alap megteremtése, a helytelen mozgások korrekciója.
Egy mozgásminta szűrés után, megtanítjuk a helyes mozgásokat, majd ezeket kezdjük el kondicionálni.
Az ebben a korban elvégzett munkát felnőtt korban fogod tudni kamatoztatni, viszont elmulasztása, olyan hátrányt fog okozni, amit később nem fogsz tudni bepótolni.
Fontos megérteni a korosztályos sajátosságokat és ennek megfelelően állni a fejlesztéshez. Meg kell értenie a fiatal sportolónak, hogy a látványos, divatos gyakorlatok helyett, az alapok elsajátítása a prioritás. Ehhez türelemre és időre van szükség. Inkább egy mozdulatot 1000-szer, mint 1000 mozdulatot egyszer. Egy rosszul felépített program épp olyan mértékű károkat tud okozni, mint amekkora haszonnal jár egy jól felépített és levezett edzés. A kognitív fejlesztés ebben az időszakban még hangsúlyosabb, mivel ez szenzitív időszak.

Rehabilitációs edzés

Sportsérülések után a mozgáshoz való visszatérés nem egyszerű. Türelemre és szakértelemre van szükség ahhoz, hogy újra fájdalommentesen tudj mozogni és a korábbi szinten teljesíteni. A türelem azért fontos, mert a szöveti gyógyulást ki kell várni, az adott sérülésnek megfelelő regenerációs idő ismeretében. A teljes pihenés azonban nem megoldás, a gyógyulási fázisoknak megfelelő mozgásprogram elengedhetetlen a fájdalom csökkentéséhez és a funkció visszaállításához. Nálunk tervezett, fokozatos rehabilitációs edzésmunkát tudsz végezni, tanácsokat, segítséget kapsz a gyógyuláshoz vezető úton, hogy végül újra a sérülés előtti szinten sportolhass.

Return To Play

A program célja, hogy lerövidítse az időt a sérülés pillanatától a sportba való visszatérésig. Emellett csökkentse a gyengült terület újra sérülésének lehetőségét. A rehabilitációs (gyógytornász) és a reintegrációs fázis (csapat edzés) között időszakot öleljük fel, rekondiciónálás. Feladatunk, hogy a meggyengült szövetet visszaállítsuk terhelhető állapotba, így segítve a sportolót a minél előbbi visszatérésben.
Tudatosan és progresszíven adagolt edzésterhelés kulcsfontosságú ebben az időszakban. Egy jól felépített program nem csak a problémás terület visszaépítésére fókuszál, hanem az egyéb kapacitások fenttartása később kondicionálása is kiemelt szerepet kap.
A holisztikus szemléletünknek, az eszközparkunknak, az edzőink felkészültségének, illetve egyéb kiegészítő kezeléseknek (krio szauna) köszönhetően, minden olyan lehetőségnek a bírtokában vagyunk, amivel ebben a nehéz periódusban, segíteni tudjuk a sportolót.

Önálló egyéni- vagy csoportos edzési lehetőség

Azon vendégeinknek, akik kerülik a tömött konditermeket vagy meglévő személyi edzésprogramjuk mellett szeretnének kiegészítő munkát végezni, önálló edzéslehetőséget biztosítunk. Amennyiben új vendégről van szó, akkor – az önálló munka előtt – egy minimum 8 alkalmas „bevezető” edzésprogramon kell részt vennie, hogy önállóan is helyesen tudja elvégezni a különböző feladatokat. Megtanítjuk edzeni a funkcionális edzések tipikus eszközein (TRX, Keiser FT. KINE, boxok, medicinlabda stb.) A terem használata nincs időkorláthoz kötve, de bejelentkezéshez igen.