Funkcionális Mozgásminta Szűrés

KI AZ, AKI JÓL MOZOG?

 

A Funkcionális Mozgásminta Szűrést Gray Cook amerikai gyógytornász, erőnléti edző dolgozta ki. Célja az volt, hogy fel tudja mérni és képes legyen számszerűsíteni egy sportoló mozgásának minőségi elemeit. Ki az, aki jól mozog? Ki lesz kevésbé sérülékeny? Ki tud hosszú távon folyamatosan terhelhető maradni? Ezeket a kérdéseket közelíti meg újszerűen és egyszerűen az FMS.

MEGTALÁLNI
A GYENGESÉGEKET

 

A módszer már a kezdetektől nagy figyelmet kapott, alkalmazták és alkalmazzák a mai napig a világ minden táján a legjobb sportcsapatok, sztárklubok, edzők, edzőtermek. A módszert megfelelően kezelve megtalálhatóak az adott sportoló egyéni limitációi, gyengeségei, amelyek a fejlesztés fontos elemét képezik a későbbi edzései során. Átfogó kép kapható az egyén mozgásáról olyan funkcionális gyakorlatok végzésekor, amiket a mindennapokban, illetve a sportmozgások közben folyamatosan használunk.

ÓVD! KORRIGÁLD! FEJLESZD!

 

Az eredmény alapján dobozokba tudjuk helyezni a sportolónk különböző mozgásait. A dobozok címkéi: Óvd! Korrigáld! Fejleszd! Ezen filozófia alapján tudjuk majd elkezdeni a munkát. Ezért maradt az FMS a világ élvonalában dolgozó edzők egyik eszköze, ezért lehet a képzés egyik alapját szolgáló vizsgáló módszer, és ezért kezdünk mi is minden esetben ezzel a szűréssel.