6724 Szeged, Kátay utca 23. +36-70/292-8580 info@redzonesport.hu

Funkcionális Mozgásminta Szűrés

KI AZ, AKI JÓL MOZOG?

 

A Funkcionális Mozgásminta Szűrést Gray Cook amerikai gyógytornász, erőnléti edző dolgozta ki. Célja az volt, hogy fel tudja mérni és képes legyen számszerűsíteni egy sportoló különböző alapmozgásának minőségi elemeit. Ki az, aki jól mozog? Ki lesz kevésbé sérülékeny? Ki tud hosszú távon folyamatosan terhelhető, fejleszthető maradni? Ezeket a kérdéseket közelíti meg újszerűen és leegyszerűsítve, mindenki számára érthetően az FMS.
Egy egyserű és gyors teszt az első lépése a közös munkánknak, ami során mindkettőnk számára egyértelművé válnak a következő lépések.

MEGTALÁLNI
A GYENGESÉGEKET

 

A módszer már a kezdetektől nagy figyelmet kapott, alkalmazták és alkalmazzák a mai napig a világ minden táján a legjobb sportcsapatok. katonai egységek, sztárklubok, edzők, edzőtermek. A módszert a megfelelően kezelve megtalálhatóak az adott sportoló egyéni limitációi, gyengeségei, amelyek a fejlesztés fontos elemét képzik a későbbi edzés során. Átfogó kép kapható az egyén mozgásáról olyan funkcionális gyakorlatok végzésekor, amikert a mindennapokban, illetve a sportmozgások közben folyamatosan használunk. A kiindulási pont felderítése nélkül, csak sötétben tapogatódzunk, felderítésével hatékonyabb edzésprogram tervezhető.

ÓVD! KORRIGÁLD! FEJLESZD!

 

Az eredmény alapján dobozokba tudjuk helyezni a sportolónk különböző fundamentális mozgásait. A dobozok címkéi: Óvd! Korrigáld! Fejleszd! Ezen filozófia alapján tudjuk majd kezdeni a munkát. Ezért maradt az FMS a világ elvonalában dolgozó edzők egyik eszköze, ezért lehet a képzés egyik alapját szolgáló módszer és ezért kezdünk mi is minden esetben ezzel a szűréssel. Folyamatosan tartsd szem előtt, a mennyiséget minden esetben meg kell, hogy előzze a minőség.