6724 Szeged, Kátay utca 23. +36-70/292-8580 info@redzonesport.hu

„Ötödik szezonunkat kezdtük úgy, hogy az erőnléti edzésekért a RedZone felel”

Kibővítettük a Vendégszemmel elnevezésű sorozatunkat, amelyben ezentúl olyan csapatokat is bemutatunk, amelyek fontosnak érezték, hogy a sportági edzéseik mellett különmunkát végezzenek a RedZone Sportban. Ennek jelentőségéről ezúttal Vadkerti Attila, a PC Trade SZNKE női kézilabdacsapatának operatív igazgatója beszélt.

– Ötödik szezonunkat kezdtük úgy, hogy az erőnléti edzésekért a RedZone felel. Nekem mindig az volt a filozófiám, hogy egy vezetőedző nem érthet mindenhez, egyre specifikusabb az összes sportág, külön szakterületek jönnek létre. Ilyen az erőnléti edzőé is, aki értékes kiegészítésekkel járul hozzá a stáb munkájához – kezdte a szegedi kézilabdázás ikonja, a Pick Szegeddel bajnok, Magyar Kupa- és EHF-kupa-győztes Vadkerti, aki magánszemélyként szintén rendszeresen megfordul a termünkben.

– Az együttműködés úgy néz ki, hogy mindent, ami nem sportágspecifikus erőnléti edzés, a RedZone állít nekünk össze. Ezeket hetente kétszer a Kátai utcai teremben végezzük, a többit beépítjük a kézilabdás edzések mellé, ilyenkor a stáb Kornélék útmutatása szerint végezteti a gyakorlatokat. Nyugodtan mondhatom, hogy teljes az összhang és a bizalom – fogalmazott.

Az első években Buzási Péter foglalkozott a csapattal, ettől a szezontól Valaczkai Attila vette át ezt a szerepet. Vadkerti szerint az edzések eredményét nem lehet kétségbe vonni.

– Eleinte voltak bennem kérdések, hiszen egész más gyakorlatokat végeznek a játékosok, mint amiket megszoktunk. Viszont a sporttudományos alapon végzett mérések eredménye egyértelmű, minden sportolónkon látszik, hogy jobban teljesítenek az idő előrehaladtával. A RedZone bebizonyította, hogy minőségi munka esetén a kevesebb néha többet ér – tette hozzá Vadkerti Attila.

A blogbejegyzés az ATP Szövegírás segítségével valósult meg. Itt találod őket!