6724 Szeged, Kátay utca 23. +36-70/292-8580 info@redzonesport.hu

Segíti a RedZone a súlyos betegségét legyőző Kozma Tamás rehabilitációját

Nehéz, megpróbáltatásokkal teli időszakon van túl Kozma Tamás, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia 14 éves labdarúgója. A sportoló az utóbbi hónapokban súlyos betegséggel, leukémiával küzdött.

Tamás kezelései azóta véget értek, újrakezdhette a mozgást. A fiatal tehetségnek még a betegsége elején ígérte meg Bubori Kornél, a RedZone Sport szakmai vezetője, hogy amint lehetségessé válik, segítenek neki visszanyerni régi formáját, ezzel támogatva a küzdelmét. Tamás nemrég el is kezdte egyéni edzéseit a RedZone-nál Pelyhe Árpád irányításával.

– Tamást még abból az időszakból ismerem, amikor utánpótlásedzőként dolgoztam a labdarúgásban. Többször is játszott a csapatom ellen, és mindig felhívta magára a figyelmet technikai tudásával, sebességével, na és persze a jellegzetes hajával. Amikor olvastam, hogy mi történt vele, egyből felvettem a kapcsolatot a családdal, havi szinten beszéltünk az állapotáról. Elkezdtem azon is gondolkozni, hogyan tudnék neki segíteni, támogatni, motiválni. Megígértem, hogy ha olyan állapotba kerül, számíthat majd a RedZone-ra. Nagyon megörültem, amikor néhány hete szólt, hogy emlékeztessen erre az ígéretemre – fogalmazott Bubori Kornél.

– A módszer, amivel dolgozni fog, nem különbözik a nálunk készülő sportolókétól, viszont más lesz a sebessége a különböző szakaszoknak. Lassabban haladnak majd, mert nála még fontosabb a megfelelő alapok visszanyerése. Tomi kitartása, ereje garancia arra, hogy eléri a céljait, álmait. Örülök, hogy ehhez hozzá tudunk járulni – tette hozzá Kornél.

– Köszönöm szépen, jól vagyok – mondta Tamás, amikor az állapotáról érdeklődtünk. – Az elmúlt időszak hosszú volt, tele megpróbáltatásokkal, örülök, hogy vége. A klinikai dolgozók rengeteget segítettek, hogy könnyebb legyen elviselni a kezeléseket. Nagyon hiányzott a sport, nehéz volt megélni, hogy annyira legyengültem, hogy néha a lépcsőn felmenni is nehezemre esett. Egy hónapja vége az aktív kezeléseknek, nemrég pedig elkezdhettem egyéni iramban úszni és futni. Szerencsés vagyok, mert sokat segít a RedZone a fokozatos visszatérésben. Nagyon tetszik a terem és az edzés felépítése, rugalmas, segítőkész mindenki. A módszerek, illetve az eszközök nagyban hozzájárulnak a felkészülésemhez. Köszönöm a lehetőséget! – fogalmazott Kozma Tamás.

– Mindent az alapoktól kezdtünk – vette át a szót Pelyhe Árpád személyi edzőnk. – Először csak beszélgettünk az elképzelésekről, tervekről, majd a funkcionális mozgásminta szűréssel folytattuk. Tamásnál a legfontosabb, hogy egy stabil alapot építsünk. Az első ciklus a mozgásminták tökéletesítésével, a törzs erősítésével, illetve stabilizálással telik . Leginkább saját testsúlyos gyakorlatokat, TRX-feladatokat, propriocepciós mozgásokat végez majd magas ismétlésszámmal, minimális ellenállással. Szeretnénk először ennek a bemeneti időszaknak a céljait megvalósítani, utána lépünk a következő lépcsőre. Minden tanítványomnál a fokozatosság elvét vallom. Arra kértem Tamást, hogy mindig jelezzen vissza, mit érez edzés közben, hogyan érzi magát másnap, hogy ez alapján a lehető legjobban lehessen adagolni a terhelést – tette hozzá Árpi.

Tamás édesapja Kozma Zoltán, aki különböző szegedi klubokban több mint 200 mérkőzést játszott az NB I-ben 1974 és 1986 között, majd edzőként dolgozott a megyei futballban.

– Nehéz időszak volt ez a családunk számára, egy törés az életünkben, de hála az égnek kilenc hónap elteltével túl vagyunk a nehezén. Az adatok alapján Tamás rendben van, újrakezdheti az edzéseket. Látom rajta, hogy örül, boldog, nagy teher került le a válláról. Igyekszik megerősíteni a testét, eközben természetesen odafigyelünk a vírushelyzet korlátozásaira – mondta Kozma Zoltán. Hozzátette: hálásan köszöni mindenkinek a segítséget és a támogatást, aki a családjuk mellett állt ebben a nehéz időszakban.

A blogbejegyzés az ATP Szövegírás segítségével valósult meg. Itt találod őket!
Fotó:
Szeged-Csanád Grosics Akadémia